28/10/2012 - ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΟΧΙ

ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΟΧΙ


Στις 28 Οκτωβρίου 1940 η Ελλάδα ήρθε αντιμέτωπη με ένα ιστορικό δίλημμα: ναι ή ΟΧΙ στην παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας; Και επέλεξε ένα γενναίο ΟΧΙ ενάντια σε κάθε πρόγνωση, ενάντια σε κάθε λογική. Από το σπίτι του Μεταξά μέχρι και το πιο απομακρυσμένο χωριό αυτού εδώ του τόπου, ο Έλληνας βροντοφώναξε ΟΧΙ κι αυτό το ΟΧΙ έγινε ΑΕΡΑΣ ο οποίος έμελλε να χαραχθεί στην ιστορική μνήμη συνοπτικά με την ρήση του Ουίνστον Τσώρτσιλ: «Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Ο λαός μας έχει αποδείξει στην πράξη πως είναι ικανός για μεγαλεία, πως έχει αξίες, ήθη και ιδανικά και πως ξέρει να προστατεύει την πατρίδα και το σπίτι του. Σε ένα τόσο σημαντικό γεωστρατηγικό σημείο, ένας τέτοιου είδους λαός, μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον ενοχλητικός, αν όχι επικίνδυνος από τους ισχυρούς αυτού του κόσμου.

Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι κατοχικές δυνάμεις εισέβαλαν στην πατρίδα μας με συμβατικά όπλα και αντιμετώπισαν ένα αποφασιστικό ΟΧΙ και την σθεναρή αντίσταση σύσσωμου του έθνους. Οι Έλληνες βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με μια ιστορική πρόκληση. Μόνο που η πολιτική τάξη αντί να δώσει το σύνθημα και να αποτελέσει το παράδειγμα, απεδείχθη ελλιπής και προκειμένου να περισώσει τη θέση της και τα προσωπικά της οφέλη, εγκλωβίσθηκε τελικά σε ένα καταστροφικό ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Οι κατοχικές δυνάμεις έχουν εισβάλλει στην πατρίδα με αντισυμβατικά μέσα. Σήμερα οι Έλληνες καλούμαστε να αφουγκρασθούμε το αίμα των προγόνων μας που φωνάζει ΑΕΡΑ!
 

22/10/2012 - Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΕΜΜ-MEGA ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΕΜΜ-MEGA ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ


Στην ημερίδα του Κόμματος των Ελλήνων «Εθνική Μειονότητα για το Μέλλον» (EEMM-MEGA), που έλαβε χώρα εχθές, παρέστησαν εκ μέρους της Νεολαίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο πρόεδρος Μπάμπης Αποσκίτης, η υπεύθυνη γραφείου τύπου & δημοσίων σχέσεων Μανταλένα Παπαδοπούλου, και το μέλος της νεολαίας και μέλος της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών Έλβις Παπανικόλας, προκειμένου να ενημερωθεί  για τους καθημερινούς, χρόνιους αγώνες των συμπατριωτών μας Βορειοηπειρωτών και να συζητήσει τα αιτήματά τους. Οι εισηγήσεις επικεντρώθηκαν στην κωλυσιεργία στην διαδικασία χορήγησης Ιθαγένειας, την συνταξιοδότηση του ΟΓΑ, τα ζητήματα παιδείας στα σχολεία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και το περιουσιακό στη Βόρειο Ήπειρο.

Το Βορειοηπειρωτικό είναι ένα από τα ουσιαστικότερα ζητήματα της χώρας, το οποίο χρήζει άμεσης προσοχής, ανάλυσης και μελέτης. Μέχρι σήμερα οι ενέργειες των ελληνικών κυβερνήσεων είναι ανεπαρκείς με αποτέλεσμα οι συμπατριώτες μας να υφίστανται διωγμό σε μια χώρα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Δεν μπορεί η Ελλάδα αντί να υπερασπίζεται τους Έλληνες της περιοχής να αποτελεί ακόμα και τροχοπέδη πολλές φορές στην ανάπτυξη και την ευημερία των κατοίκων της. Από την άλλη μεριά, εάν η Αλβανία επιθυμεί να ξεκινήσει την ευρωπαϊκή της πορεία οφείλει να σεβαστεί τους κανόνες του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, καθώς και τις συμβάσεις από τις οποίες δεσμεύεται. Η καλή γειτονία εδράζεται στον σεβασμό των δικαιωμάτων των ανθρώπων αυτών.

Στα πλαίσια μιας κοινής και ενιαίας εθνικής στρατηγικής με γνώμονα την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων των συμπατριωτών μας, η Νεολαία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι υπέρμαχος της πολιτιστικής αυτονομίας της ελληνικής εθνικής μειονότητας σε όλα τα επίπεδα, και ειδικά στην παιδεία, στην εργασία, στο περιουσιακό ζήτημα, αλλά και στη συμμετοχή τους στο αλβανικό κράτος, και θα φροντίζει να έχει πρωτογενή και συνεχή ενημέρωση για το θέμα αλλά και να ασκεί πίεση προς κάθε εμπλεκόμενο μέρος κατά το δυνατόν.
 
Η ελληνικότητά τους είναι αυταπόδεικτη και αδιαμφισβήτητη και τα δικαιώματά τους οφείλουμε να τα προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο.

 

28/10/2012 - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Η Θεσσαλονίκη –και μαζί της όλη η Ελλάδα- γιόρτασε φέτος 100 χρόνια ελευθερίας με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. Σε μια άκρως συγκινητική εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε αναπαράσταση της απελευθέρωσης της πόλης με την είσοδο των ελληνικών στρατευμάτων σε αυτήν, την  26η Οκτωβρίου 1912. Ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου πραγματοποιήθηκε έπαρση της σημαίας στο Διοικητήριο όπου υπεγράφη το Πρωτόκολλο επιστροφής της συμπρωτεύουσας στα χέρια των Ελλήνων και στη συνέχεια στην Εκκλησία του Αγίου Μηνά, όπως είχε γίνει την 27η Οκτωβρίου του 1912 από τους Ίωνα Δραγούμη και Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.
 
Εκ μέρους της Νεολαίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Ανέστης Χατζηθεοδοσίου Υπεύθυνος Οργάνωσης Θεσσαλονίκης και οι Κώστας Καράμπελας, Νίκος Γκούντας και Παναγιώτης Γιαννούλης,
  ένωσαν την φωνή τους με τον λαό και τον στρατό ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο και ακολούθησαν την πορεία μέχρι την πανηγυρική έπαρση της Γαλανόλευκης στον Λευκό Πύργο, συνοδεία κανονιοβολισμών, στο πλαίσιο των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων.

Παρά τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς πρόσβασης στον κόσμο που επιθυμούσε να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις και στον απόηχο των -για ακόμα μια φορά ατυχών- δηλώσεων Μπουτάρη, η Νεολαία προσδοκά και εύχεται, σε ένα χρόνο από τώρα, η Θεσσαλονίκη να γιορτάσει την απελευθέρωση από τους νέους κατακτητές της εσωτερικής και εξωτερικής Τρόικα, απηλαγμένη από την παράλογα ισχυρή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίοι ήταν εκεί για να προστατεύσουν όχι τόσο τις εκδηλώσεις, αλλά τους αυτοαποκαλούμενους επισήμους, από την οργή των πολιτών.

21/10/2012 - Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ


Ένας χρόνος συμπληρώθηκε εχθές από την μεγάλη απώλεια ενός Έλληνα, σπουδαίου Δασκάλου, του οποίου η μνήμη θα παραμείνει ζωντανή σε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και η προσφορά του θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον ιστορικό του μέλλοντος. Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών τίμησε εχθές την μνήμη του Νεοκλή Σαρρή, την ώρα που το ελληνικό κράτος δεν τολμά. Αν και ποια μεγαλύτερη τιμή μπορεί να του δώσει αυτό το κράτος, από αυτήν που κέρδισε μόνος του με την ζωή και το έργο του; 

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, στην Ελλάδα που η μετριότητα κερδίζει ολοένα έδαφος στον πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο έναντι των λίγων φωτεινών εξαιρέσεων, στην Ελλάδα που οι μουσουλμάνοι το θρήσκευμα αυτοπροσδιοριζόμενοι δε ως μέλη τουρκικής (;) μειονότητας νέοι μπαίνουν με διαφορετικές βάσεις στα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα από τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες, στην Ελλάδα που οι μουσουλμάνοι της Θράκης διεκδικούν εκτός των άλλων τουρκόφωνα σχολεία αρνούμενοι κάθε προσπάθειας αφομοίωσης, βρίσκοντας δε ουραγό το ανεπαρκές ελληνικό κράτος, στην Ελλάδα των διανεμόμενων τουρκικών σειρών και άλλων τρόπων εφαρμογής της λεγόμενης «μαλακής ισχύος» (
softpower), στην Ελλάδα που είναι αντιμέτωπη με το νέο-οθωμανισμό του Αχμέτ Νταβούτογλου, τον οποίον η πολιτική τάξη κατά το πλείστον αρνείται πεισματικά να κατανοήσει, ο Νεοκλής Σαρρής αποτελεί μια αδιαφιλονίκητα έντονη απώλεια. 

Μακάρι οι νέες γενιές να διδαχθούν από την παρακαταθήκη που άφησε, να ενστερνιστούν το πάθος για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας με σεβασμό στα νόμιμα δικαιώματα των άλλων και να διεκδικήσουν και να φυλάσσουν με το μισό τουλάχιστον σθένος του Σαρρή τα «ίδια».
 

Στην εκδήλωση τον λόγο είχαν διακεκριμένες προσωπικότητες, όπως, έστω και δια αποστάσεως, ο αγωνιστής της Κύπρου κ. Βάσος Λυσσαρίδης, οι καθηγητές κ. Παναγιώτης Ήφαιστος και κ. Γιώργος Κοντογιώργης, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο λέκτορας κ. Νικόλαος Ραπτόπουλος, ο συγγραφέας κ. Γιώργος Καραμπελιάς και ο πρόεδρος Εφορείας Ορφανοτροφείου Πριγκήπου κ. Δημήτρης Καρακάσης.
 Εκ μέρους της Νεολαίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην εκδήλωση παρέστη η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Μανταλένα Παπαδοπούλου.