4/2/2017 Δ.Τ. Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΤΟΥ ΡΙΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO.

 Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΤΟΥ ΡΙΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ  UNESCO

   

 

Σε τελετή βράβευσης των ολυμπιονικών και παραολυμπιονικών του Ρίο, από το Εθνικό Συμβούλιο Ελλάδος ομίλων και κέντρων πολιτισμού για την unesco, παρέστει το μέλος Συντονιστικού της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων και μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Καψοκαβάδης Χαράλαμπος. Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Πέμπτη στο δημαρχείο Αμαρουσίου όπου τιμήθηκε επίσης, για την προσφορά του στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδος κ. ισίδωρος Κούβελος. Την εκδήλωση παρουσίασε η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κα Σάγια Τσαουσίδου.

31/01/2017 Δ.Τ. ΊΜΙΑ: 21 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

ΊΜΙΑ: 21 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 

Εικοσιένα χρόνια από τη νύχτα εκείνη, κατά την οποία οι τρείς Έλληνες Αξιωματικοί, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός. περνούν στο Πάνθεον των Ηρώων.

Έπεσαν υπέρ Πατρίδος, πράττοντας το Καθήκον τους. Σήκωσαν το βάρος της τιμής και της αξιοπρέπειας του Έθνους.

Έκαναν αυτό που δεν έκανε η εγκληματική κυβέρνηση Σημίτη. Η κυβέρνηση των γκρίζων ζωνών, του Οτσαλάν, της συμφωνίας της Μαδρίτης

Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων αποτίνει φόρο τιμής στους υπερασπιστές της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας. Πλέον, καμία πρόκληση δεν θα μένει αναπάντητη.

 

 

 

 

 

01/04/17: "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ

Ανακοίνωση της Νεολαίας για την επέτειο της έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ. 

Τιμούμε σήμερα τους Ήρωες του Κυπριακού Ελληνισμού, οι οποίοι έδωσαν την ίδια τους τη ζωή, μαχόμενοι για το μέγιστο ιδανικό, την Ελευθερία .

Το σύγχρονο έπος, μέσα από τη συμμετοχή στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ χαράχθηκε στις ηρωικές σελίδες του Έθνους αλλά και στις μνήμες του απανταχού Ελληνισμού, ως μια πράξη  ανδρείας, υπερηφάνειας και υψηλού Εθνικού φρονήματος.

Οι πεσόντες, υπέρ βωμών και εστιών,  ήρωες της ΕΟΚΑ, μετουσίωσαν τον αγώνα σε λάμψη αθανασίας και ηρωισμού. Έδωσαν το παράδειγμα σε όλους και άφησαν βαριά παρακαταθήκη για το μέλλον.

 Η επανένωση της Κύπρου για τον Ελληνισμό είναι Εθνική επιταγή και δεν νοείται λύση του Κυπριακού προβλήματος δίχως την απομάκρυνση των εποίκων και του κατοχικού στρατού έως και τον τελευταίο στρατιώτη.

 Ο αγώνας θα συνεχιστεί. Η φωτιά που εκείνοι άναψαν με τον Ηρωισμό και την αυταπάρνηση τους θα συνεχίσει να καίει μέσα μας, μέχρι τη στιγμή της τελικής δικαίωσης των θυσιών του Κυπριακού Ελληνισμού.

30/01/2017 Δ.Τ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

 

Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων είχε την τιμή να συμμετέχει για μία ακόμη φορά, μετά από πρόσκληση, στην εκδήλωση της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, το Σαββάτο 28/01/2017.

Τη Νεολαία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Καράμπελας, η Υπεύθυνη οργανώσεων Αττικής Φιλιώ Κομματά, ο Υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού Μιχάλης Παπαδημητρίου και το μέλος του τομέα παιδείας Δρακάτου Θεοδώρα. Μαζί τους και ο διευθυντής του γραφείου του Γενικού Γραμματέα Ανεξαρτήτων Ελλήνων Αλέξανδρος Γεωργίου.

Σε μία περίοδο, κατά την οποία οι προκλήσεις των Αλβανών σε βάρος της Εθνικής Ελληνικής μειονότητας συνεχίζονται, η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων υποστηρίζει σθεναρά τα δίκαια αιτήματα των Ελλήνων αδελφών μας στη Βόρειο Ήπειρο. Είναι πάντοτε υπέρμαχος της πολιτιστικής τους αυτονομίας, ιδίως όσον αφορά την παιδεία και τις θρησκευτικές ελευθερίες, ενώ παρακολουθεί στενά και όλα τα άλλα ζητήματα όπως το περιουσιακό. Φροντίζουμε ώστε να υπάρχει  πρωτογενής και συνεχής ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν ένα κομμάτι του Ελληνισμού, που τα προηγούμενα χρόνια δεν τύγχανε της στήριξης που όφειλε να του προσφέρει το μητροπολιτικό Ελληνικό κράτος.

Οι Έλληνες ομογενείς της Βορείου Ηπείρου είναι γηγενείς πληθυσμοί, με ιστορική, θρησκευτική και πολιτιστική συνέχεια χιλιάδων ετών και η στήριξή τους, είναι ενταγμένη στην ενιαία, εθνική στρατηγική που ακολουθεί η Πατρίδα μας. Η ελληνικότητά τους είναι αυταπόδεικτη και αδιαμφισβήτητη και τα δικαιώματά τους οφείλουμε να τα προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο.

 

Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων